4 Eylül 2010 Cumartesi

Özgün olmak-olmamak-olamamak sorunsalı

İnsanları anlayamıyorum.Mesela sık sık karşıma çıkan bi durum var kafamda düşünüyorum sürekli ben mi hata yapıyorum diye ama bulamıyorum bu sorgulayış belki de karşımdaki insanı suçlayamamamdan kaynaklanıyordur herneyse.İnsan etkileşimden ayrı bir şekilde yaşayabilir mi? Saf olabilir mi  ya da özgün ? Bence toplum içerisinde yaşayan insan ne koşulda olursa olsun etkileşimden kaçamaz.En basit örneğiyle şöyle izah edebilirim ki yoldan geçen bi kız çok güzel bi elbise giymiştir beğenirsiniz ve o elbisenin bi benzerinden kendinize de bir tane alırsınız.bu özentilik midir ? ya da  bi arkadaşınız fotoğraf çekmeyi çok seviyodur onun fotoğrafçılıkta kullandığı teknikleri ,fotoğrafı çektiği açıyı çok beğenirsiniz o arkadaşınız size fotoğraf çekmeyi sevdirmiştir fotoğrafçılığı sizin ilginiz haline getirmiştir.Çok sevdiğim bi arkadaşımdan çok sevdiğim bir şey katmışımdır hayatıma.bi hobi.Şimdi bu sevdiğiniz arkadaşınız kalkıp size sen özentisin derse sormak lazım kendisi çok mu özgündür dünyada onun gibi fotoğraf çeken 1 kişi vardır yalnızca diyebilir misiniz?
Şu an çok dalgın , şaşkın olduğum için bu sorulara cevap veremiyorum kafam karmakarışık bir durumda.Ya bu arkadaş sizin gerçek dostunuz değildir ya da siz hatalısınız dünyada keşfedilmemiş fotoğrafçılık tekniği bulmak zorundasınız.Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen ...
                                                                                                                              
 
                                                                                                                M.A.

4 yorum:

  1. hiç kendini sorgulamana gerek yok çünkü sen doğru düşünüyorsun insan arkadaşının hayatında kendinden kesitler görünce mutlu olur der demek ki iyi şeyler yapıyorum ki bunu takdir edip örnek alan var ne güzel ki aynı zevki paylaşabiliyoruz.Sen doğru şeyi yapıyorsun devam et kimin ne dediğini seni ne ile suçladıgını dinleme.(Sevinç)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorumunu beni tanıdığın için değil de objektif olarak yaptığını biliyorum =) Teşekkürler Sevinçcim.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bir insanın yaptığı herhangi bir şeye ilgi duymak, onun yaptığını beğenip "örnek almak" özentilik değildir. Eğer birini ya da birilerini bire bir kopyalama durumu varsa bu özentiliktir tabii ki, ama bir insanın kendine bir şeyler katması için elbette başkalarından etkilenmesi gerekir. Sadece birey için değil toplum için de bu geçerlidir. Çevresinden etkilenen, çevresindeki insanlardan kendine bir şeyler katan insana özenti demek; Fransız İhtilali'nden etkilenen toplumlara özenti demekle aynı şeydir. Sapla samanı karıştırmaktır.

    YanıtlaSil